google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Във Франция пишат, че Пари Сен Жермен се присъединява към Барселона в надпреварата за подписа на суперзвездата на Лион Мемфис Депай за евентуален трансфер през януари

Според Le Parisien Барселона ще има сериозна конкуренция за подписа на нидерландския национал Мемфис Депай, тъй като Пари Сен Жермен влиза в битката за привличането на нападателя на Лион. Играчът е високо ценен от някои от настоящите суперзвезди на ПСЖ, включително Неймар и Килиан Мбапе, които могат да изиграят ключова роля за стимулиране на интереса на френския клуб.

Мемфис беше силно свързван с Барселона през лятото, но трансфер не успя да се осъществи. Въпреки това, тъй като договорът му в Лион изтича в края на сезона, нидерландецът ще привлече голям интерес през следващия месец. Каталунците остават фаворити, като се има предвид силната връзка на играча с техния треньор Роналд Куман, тъй като преди са работили заедно в националния отбор на Нидерландия. Освен това на каталунския гранд също е разрешено да проведат разговори с Депай през януари за потенциално споразумение преди сключване на договор – нещо, което ПСЖ не може да направи, докато крилото играе за съперниците им в лигата Лион.

ПСЖ обаче може да обсъди потенциален трансфер на нападателя през януари, като договори трансферна сума с “хлапетата” За тяхно съжаление това е нещо, което и Барселона може да опита, като се има предвид непосредствената им нужда от крило след контузията не само на Ансу Фати, но и на Усман Дембеле, чийто неуспешен трансер в Манчестър Юнайтед през лятото вероятно имаше много общо с провала в привличането на звездата на Лион.

Мемфис Депай може да се окаже отлично попълнение за атаката на Барселона. Той може да осигури сериозна конкуренция на Филипе Коутиньо, чиято форма е избледняла след впечатляващо начало на кампанията, както и на младежите като Педри и Франсиско Тринкао. По-важното е, че Депай може да предложи опция да играе като номер 9 – позиция, която Куман тепърва трябва запълни след напускането на Луис Суарес, въпреки че Мартин Брайутайт се справя не лошо през този сезон.