Мемфис Депай призна за проваления трансфер в Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Нападателят на Лион Мемфис Депей разкри, че “определени правила” са му попречили да премине в Барселона в изминалия трансферен прозорец. Барса имаше сериозен интерес към нидерландеца след пристигането на новия старши треньор Роналд Куман, който позволи на нападателя Луис Суарес да премине в Атлетико Мадрид.

Нидерландският национал Депай се е съгласил с условията на “катлаунците, но сделка между клубовете не бе постигната преди края на трансферния прозорец в понеделник. Договорът на Депай с Лион трябва да изтече през юни и той се надява, че ше продължава да впечатлява за тима от Лига 1, като по този начин Барселона да задържи интереса си към него.

Запитан за бъдещето си след приятелския мач на Нидерландия с Мексико в сряда, Депай каза пред NOS: „Преминаването ми в Барса беше доста близо. Не е нужно да навлизаме в подробности, но имаше някои правила, които за съжаление не позволиха трансфера. Но вярвам, че всичко се случва с причина. Сега се фокусирам върху Лион и искам отново да съм важен за отбора. Ще видим как ще се развият нещата след това. Ако се представям добре, интересът на Барса все още може да е налице.

Депай се присъедини към Лион от Манчестър Юнайтед през януари 2017 г. и участва в 79 гола (47 отбелязани, 32 асистирани) в 107 мача от Лига 1 – Единсон Кавани (83) и Кайлиан Мбапе (89) са били замесени в повече попадения след дебюта на нидерландеца.