Барселона завърши сезона с разгром срещу Алавес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Барселона завърши сезон 2019/20 с разгромна победа с 5:0 при гостуването си на Депортиво Алавес. С две попадения се отличи Лионел Меси, а по един гол добавиха Ансу Фати, Луис Суарес и Нелсон Семедо. 

Барселона започна двубоя силно и доминираше още от първата минута. Халфът Артуро Видал можеше да открие резултата в 12-ата минута, но ударът му срещна гредата. Малко след това Лионел Меси отправи опасен изстрел към вратата на противника.

В 24-ата минута Барселона поведе в резултата. Меси намери по отличен начин Ансу Фати, който изпревари защитник на съперника и от близка дистанция не сгреши за 0:1.

В 34-ата минута на срещата “каталунците” отбелязаха второ попадение. Рики Пуч пусна отличен пас за Лео Меси в наказателното поле, а аржентинецът финтира вратаря и вкара в 24-ия си гол в шампионата за този сезон.

Десет минути по-късно гостите направиха отлична атака и вкараха трети гол. Меси намери Жорди Алба, а бранителят подаде на Луис Суарес, който се разписа за 0:3 с прецизен удар.

Втората част на срещата започна с шанс за гол за Депротиво Алавес, като Пере Понс пропусна идеална възможност за попадение във вратата на Нето.

Седем минути по-късно Рики Пуич предостави страхотен пас за Нелсон Семедо, който с много плътен удар прати топката в мрежата на Алавес – 0:4.

Барселона продължи да мачка своя опонент и в 75-ата минута Лионел Меси вкара пети гол за гостите. Аржентинецът отбеляза второто си попадение в срещата след асистенция на Жорди Алба – 0:5. Попадението бе под номер 25 за Меси през този сезон, като почти сигурно той ще стане голмайстор на “Примера Дивисион”.

До края на двубоя възпитаниците на Кике Сетиен намалиха темпото и нов гол не падна. С този успех Барселона завърши сезон 2019/20 с актив от 82 точки на 2-рото място. “Каталунците” ще имат няколко дни почивка преди да започнат подготовка за мача реванш с Наполи от 1/8-финалите в Шампионска лига на “Камп Ноу”.