Бартомеу: Барса няма да привлече Неймар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Барселона няма да се опита да привлече Неймар през настоящия трансферен прозорец, заяви президентът на каталунците Хосеп Бартомеу, който обяви, че трансферният прозорец ще бъде дълбоко засегнат от кризата с коронавируса.

По-рано днес се появиха информации, че „блаугранас“ се готвят да предложи Гризман и Дембеле за да си върнат бразилеца.

Неймар бе привлечен на „Ноу Камп“ през лятото на 2013-та от родния му Сантос. С екипа на „блаугранас“ крилото спечели 8 трофея, включително два пъти „Ла лига“ и веднъж Шампионската лига.

28-годишния футболист отбеляза 105 гола в едва 186 мача с фланелката на Барселона. През 2017-та обаче бразилецът реши да потърси късмета си в ПСЖ, стремейки се да избяга от сянката на Лео Меси и да спечели „Златната топка“. Тогава Неймар стана най-скъпият футболист, тъй като французите активираха откупната му клауза в размер на 222 милиона евро. Контузии и проблеми извън терена белязаха престоя на Неймар във френската столица и той отдавна обяви, че с удоволствие би се завърнат отново в Барса.

Барса се провали в опита си да го привлече през миналата година, но медиите не спират да пишат за подобен трансфер, особено след всеки мач, в който момчетата на Кике Сетиен не успеят да покажат своя огромен офанзивен потенциал.

Запитан за трансфера на Неймар, президентът на Барса Бартомеу отговори, че пандемията от covid-19 ще попречи на всички големи сделки във футбол.

Точните думи на 57-годишния президент на клуба бяха: „Трудно може да се очаква подобен трансфер, тъй като финансовото положение на всички отбори в Европа е затруднено.“

Бартомеу коментира и размяната на Артур за Пянич от Ювентус: „Пянич е играч, който отдавна искаше да дойде при нас. А ние имахме футболист, който иска да отиде в Юве. Малко необичайна ситуация. Този трансфер не е за да балансираме финансовото състояние на клуба, ако искахме нещо подобно, щяхме да продадем други играчи. Ние ценим много високо Артур.

Президентът отговори и на критиките, че играчите са застаряващи и отборът се нуждае от освежаване.-„ Отборът се обновява непрестанно. Виждам Бускетс, който не спира да се подобрява. Пике има ненормална жажда за игра. Суарез се бори непрестанно и Меси, няма нужда да го коментирам. Също така много харесвам талантите, с който разполагаме сега. Вече привлякохме Тринкао и Педри, който се представиха чудесно в техните отбори.“