В Барселона се водят оспорвани дебати за връщането на Неймар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Официалното решение ще бъде взето в следващите дни

Ръководството на Барселона начело с Жоан Лапорта води ожесточени дебати с мениджъра на тима – Шави Ернандес за привличането на бразилската суперзвезда Жуниор Неймар. Пари Сен Жермен вече открито заяви, че няма да разчитат на техничаря през следващия сезон, което отваря вратата за потенциално завръщане в Ла Лига. Неймар е склонен на този ход, но финалното решение ще бъде взето от Барселона, а не от играча.

Жоан Лапорта настоява клубът да направи всичко по силите си да върне Неймар на “Камп Ноу”. Неговите доводи за това решение обаче не са повлияни изцяло от представянето на футболиста на терена. Напротив, Лапорта и останалите директори искат да вземат Неймар защото той би донесъл на клуба, намиращ се в трудно финансово положение, големи финансови облаги. Очаква се ако Неймар акостира на “Камп Ноу”, той да повиши продажбата на билетите за мачовете на Барса както и да донесе изгодни спонсорски сделки за клуба.

Наставникът на блаугранас – Шави, обаче е против това Неймар да се върне в тима му. Причината за това е, че той се притеснява, че бразилеца ще наруши прекрасната обстановка в съблекалнята на отбора, което ще повлияе негативно на резултатите на терена, които в крайна сметка са най-важни.

Дали обаче Шави ще надделее в този спор и финансите, които клубът би спечелил ще бъдат оставени на заден план най-вероятно ще разберем през следващите дни. Ако до трансфер на Неймар в Барса не се стигне след тези разговори, той ще трябва да си намери друг отбор, тъй като ПСЖ ясно заявиха позицията си, че няма да разчитат на него през следващия сезон.