Добави коментар
България си тръгва от Белград с пет медала

Натурализираният чеченец Ахмед Батаев донесе втори бронзов медал за българската свободна борба, разгромявайки Шамил Зубаиров (Азербайджан) в малкия финал на категория до 97 килограма от турнира за Световната купа в Белград.

Защитаващият българския флаг поведе с 1:0, но в края на първата част лековато допусна резултатът да бъде изравнен. След почивката обаче Батаев доминираше на тепиха и след серия от умели акции доведе нещата до 8:1, като в последните секунди изтощеният азер просто се предаде, изчаквайки финалния съдийски сигнал.

Опитният Батаев се сдоби с български паспорт в края на февруари, а на него ще се разчита и в следващата олимпийска година.

По-рано тази вечер Георги Вангелов също спечели бронз след победа с 9:8 в оспорвана схватка с Мухамад Икромов (Таджикистан).

Медалът, спечелен от Батаев, беше пети за България в сръбската столица, след като Юлияна Янева се окичи със златен медал в категория до 72 кг при жените, а Миглена Селишка (50 кг) и Мими Христова (65 кг) спечелиха бронзови отличия.

Добави коментар
Гласувай: