Баварската доминация в ШЛ продължава – Байерн презве и Москва
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварците с пореден успех в Шампионска лига

Байерн Мюнхен спечели визитата си на Локомотив Москва с резултат 2:1 в двубой от втория кръг на група А на Шампионска лига. Попаденията за настоящия европейски клубен шампион реализираха Леон Горецка и Джошуа Кимих, докато точен за Локомтв бе Алексей Миранчук.

Наставникът на гостите Ханзи Флик заложи на всичко най-добро като нападението на баварците бе водено от Левандовски, Мюлер и Коман. В халфовата линия действаха Толисо, Горецка и Кимих, а в защита пред вратаря Нойер стартираха Ернандес, Алаба, Зюле и Павар.

Осем минути след началото на срещата, Левандовски отправи удар към вратата на домакините, но топката мина покрай гредата. В 13-ата минута носителят на Шампионска лига откри резултата. Парав центрира в наказателното поле и Горецка се разписа за 0:1.

В 25-ата минута Кингсли Коман можеше да удвои аванса на гостите, но ударът му срещна страничната греда.  До края на полувремето Байерн доминираше и имаше по-добрите положения като доста често ситуацията бе много напечена пред вратата на Локомотив Москва. Все пак първото полувреме завърши с крехък аванс за немския тим.

През втората част на двубоя по-активният тим отново бе този на Ханзи Флик. В 57-ата минута Райкович изби от гол линията удар на Кимих. Малко след това Байерн получи дузпа за нарушение срещу Роберт Левандовски, но след разглеждане на ситуацията с ВАР, 11-метровият наказателен удар бе отменен.

В 70-ата минута домакините организираха добра атака и вкараха изравнително попадение. Игнатиев комбинира с Зе Луиш, който намери Алексей Миранчук и руският национал отбеляза за 1:1.

В 79-ата минута Байерн възстанови аванса си, а автор на попадението бе Джошуа Кимих. Националът на Германия пое топката пред дъгата на наказателното поле и с удар от воле я прати в мрежата на съперника – 1:2. Това бе и победното попадение за баварците в тази среща.

С втория си пореден успех в груповата фаза на Шампионска лига за сезон 2020/21, Байерн вече има 6 точки в актива си и е убедителен лидер в група А. Локомотив Москва пък остана с една точка след ремито със Залцбург в първия кръг.