Базел купи нападател и два дни по-късно го продаде в Премиър Лийг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Зеки Амдуни продължава кариерата си в новака във Висшата лига - Бърнли

Швейцарският гранд Базел действа много хитро на трансферния пазар. “Червено-сините” закупиха швейцарския национал Зеки Амдуни и часове след това го продадоха на Бърнли, като той подписва с новака във Висшата лига договор за 5 години. От клуба не обявиха трансферната сума за нападателя, като футболистът е оценяван на около 10 милиона евро.

През миналия сезон 22-годишният Амдуни се представи много силно. Той вкара 12 гола в швейцарската Суперлига и бе водещ реализатор на Лигата на конференциите със 7 попадения.

Амдуни изкара сезон 2022/23 под наем в Базел от Лозана-Спорт. Швейцарският гранд имаше опцията да закупи нападателея и я активира на 17 юли. Два дни по-късно Базел спечели доста повече пари от футболиста, продавайки го на клуб от Висшата лига.

Зеки Амдуни направи дебют за националния отбор на Швейцария през миналата година. Той вкара дебютния си гол за “кръстоносците” срещу Беларус през месец март. В следващите си срещи с екипа на Швейцария, той наниза още четири гола като го стори в само 3 двубоя.

Амдуни бе част от националния отбор за младежи до 21 г. на европейските финали и се разписа срещу селекцията Испания на 1/4-финалната фаза.