Сериозна глоба за Локомотив Пловдив след дербито с Ботев
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Левски и ЦСКА също търпят санкции заради феновете си

Локомотив Пловдив получи неприятна вест след пръвия кръг на efbet Лига. Отборът от “Лаута” бе глобен от ДК на БФС за “използване на факли и димки”, за “възпламеняване на бомбички”, за “хвърлени предмети”, за “обидни и нецензурни скандирания” и за “издигнат плакат с неприемливо съдържание”. За всички тези наказанзия клубът ще плати общо 7000 лева.

Левски също получи глоба – 3 000 лева, като наказанието е само по един член от Дисциплинарния правилник (ДП) – “обидни и нецензурни скандирания”. “Сините” ще плащат и допълнителни 300 лева заради възпламенените в секторите факли и димки.

Феновете на ЦСКА хвърляха бомбички в Пазарджик при визитата на Хебър. Клубът получи наказание от 2000 лева за действията на привържениците. “Червените” също са задължени и да възстановят нанесените щати по стадион “Георги Бенковски”.

Феновете на Арда също издействаха клоба на клуба – 2000 лв. за обидни и нецензурни скандирания. Кърджалийци бяха домакини на Черно море в първия кръг, като мачът на “Арена Арда” завърши 3:3. По същия начин са наказани и отборите на Локо София и Етър.