Бекер убеден, че Беретини има сили да надделее над Ноле
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Германецът заяви, че италианецът е готов да издържи психически

Бившият №1 в световния тенис Борис Бекер е убеден, че италианецът Матео Беретини има реални шансове да победи сръбския ас Новак Джокович в днешния финал на Уимбълдън.

„Мисля, че „италианският жребец“ има шансове,” коментира германското величие пред “Евроспорт”. “Харесва ми сервиса му, силата, която влага в ударите си и играта му като цяло. Като характер Матео също ми допада много.

„Според мен Беретини и подготвен психологически за първия си финал в турнир от Големия Шлем. Джокович е фаворит, което е нормално, тъй като е печелил турнира пет пъти.

“Рано или късно обаче винаги се появява по-млад играч, който измества досегашния доминант. Мисля, че Беретини и един от малцината, които са готови да се възползват от подобна възможност, когато тя се открие пред тях.

“Ще му бъде много трудно да победи Джокович, но въпреки това мисля, че е способен да го направи. Новак умее да запазва самообладание дори в най-критичните моменти. Винаги е способен да намери начин да спечели.

“В хода на мача срещу Шаповалов той установи, че атаките „сервис-воле“ и добрата игра при мрежата са нещата, които ще му донесат успех. Той приема трудностите и се справя с тях. Той има огромен опит и играе много интелигентно.

“Не мисля, че от началото на Уимбълдън играе най-добрия си тенис, но със сигурност играе много по-умно от всички останали. Повечето тенисисти имат само един игрови план, докато Джокович има план „А“, план „Б“ и План „В“, допълни Мистър Бум Бум.