google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Италианецът сломи съпротивата на поляка Хуркач

Италианецът Матео Беретини записа най-доброто постижение в кариерата си, класирайки се за първи финал в турнирите от Големия шлем след успех над поляка Хуберт Хуркач с 6:3, 6:0, 6:7(3), 6:4 в първия полуфинален сблъсък на Уимбълдън.

Преди два дни Хуркач записа името си в историята след забележителната победа над над осемкратния шампион Роджър Федерер, но днес той не съумя да се противопостави на изключително стабилния на собствен сервис Беретини.

Статистиката от двубоя подчерта превъзходството на Беретини. Той не допусна нито един пробив в мача и завърши с феноменалните 60 печеливши удара срещу едва 18 непредизвикани грешки.

Най-силното оръжие на италианеца отново бе неговият сервис, като той реализира 22 аса и спечели общо 76 процента от точките на своето подаване.

С днешната си победа Беретини стана първия италианец в историята, достигнал до финала на Уимбълдън. В неделя пък той ще се опита да стане първият италианец с титла от Големия шлем след Адриано Паната, който печели Ролан Гарос през 1976 година.

В спора за титлата Беретини ще срещне световния номер 1 Новак Джокович или канадеца Денис Шаповалов.