Бела сломи и Сливнишки герой и оглави класирането на югозапад
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Беласица сътвори пълен обрат, за да стигне до заслужена победа с 2:1 над Сливнишки герой (Сливница) в среща от 10-ия кръг на Югозападната Трета лига, играна пред многобройна и възторжена публика на стадион “Цар Самуил”.

След успеха, отборът на Саша Симонович имаше двоен повод за ликуване, тъй като от Кюстендил долетя новината за загубата на Вихрен (Сандански) с 1:0 при визитата на ФК Кюстендил. Това пък означаваше само едно – Бела окупира върха на класирането!

Бела сломи и Сливнишки герой и оглави класирането на югозапад 1

Домакините се понесоха настървено към вратата към гостите от Сливница и след само четири минути игра Живко Димитров можеше да открие резултата. Той бе изведен с проницателен пас зад гърба на отбраната, преодоля на скорост стража на гостите Димитър Симеонов, но си поведе по-дълго топката и от малък ъгъл я изпрати в аут.

По-малко от минута след това “синьо-белите” откриха резултата – след грешка в разиграването в центъра на терена, играчите на Героя осъществиха мълниеносна акция, а Стивън Кирилов порази целта с първия точен удар към вратата на Бела.

Допуснатият гол не смути по никакъв начин петричани, които след няколко пропуска, включително удар в напречната греда след половин час игра, стигнаха до заслужено равенство след попадение с глава на находчивия Димитров.

В самия край на първата част каузата на гостите получи нов удар, след като младият халф Денислав Минчев получи червен картон за грубо нарушение в близост до страничната линия.

С числено превъзходство Бела продължи да контролира събитията на терена и нямаше нищо по-логично от реализирането на втори гол. Негов автор стана капитанът Мартин Таушанов, който бе точен отблизо след разбъркване, последвало центриране от ъглов удар.

Беласица оглави подреждането с 24 точки, а Марек, надиграл Чавдар (Етрополе) с 2:0, и Вихрен са с по 23. Сливнишки герой е 10-и с 12 точки.

В следващия кръг хората на Симонович са гости на 11-ия в класирането Балкан (Ботевград). Марек ще гостува на Пирин (Разлог), а Вихрен приема Оборище (Панагюрище).