Слаб Спартак Варна загуби срещу Беласица в Симитли
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Второ поражение за "соколите" в първенството

Спартак Варна отстъпи с 0:2 при гостуването си на Беласица Петрич в среща от 6-ия кръг на Втора лига. “Соколите” влезнаха като фаворити за победата при визитата си в Симитли, но дори и не успяха да се разпишат. Запро Динев отбеляза и двете попадения за “комитите”.

Беласица влезе в двубоя като 12-ти в класирането на Втора лига. Петричани изиграха силен двубой и допуснаха малко ситуации пред своята врата. Запро Динев откри  резултата още в 7-ата минута. 23-годишният нападател отбеляза втория си гол в мача две минути след началото на втората част. Офанзивните футболисти на Спартак като Ромеш Ивей и Андриан Димитров пък нямаха ден и Спартак загуби безславно двубоя.

След това поражение тимът на Спартак Варна се смъкна до 5-ото място в класирането с актив от 10 точки. “Соколите” изостават с 5 пункта от лидера Септември София, който е с мач по-малко.

В друг мач от кръга, Монтана спечели гостуването си на Спартак плевен с 2:0. Първият гол за тима вкара Владислав Цеков в 79-ата минута. С успеха тимът на Монтана се изкачи на 2-рото място във временното подреждане с актив от 13 точки.

Един от фаворитите за промоция във Втора лига – Добруджа, завърши наравно 2:2 като гост на Спортист Своге. Тимът от Добрич е на 7-ото място с 9 пункта в актива си.

Марек пък с човек по-малко взе точка в домакинството на Литекс и запази място в топ 3. Ловчанлии заемат незавидното 13-то място в класирането.