Уест Хем срази Челси в мач с две дузпи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Чуковете" с първа победа през новия сезон

Уест хем победи Челси с 3:1 в двубой от втория кръг на Висшата лига. Попаденията за домакините отбелязаха Найеф Агер, Михаил Антонио и Лукас Пакета, докато точен за “сините” бе Карни Чуквуемека. Така Челси на Маурисио Почетино остана без победа в Премиър Лийг от старта на сезона, а днес на “Лондон Стейдиъм” не взе дори точка.

Първото попадение в срещата падна в 7-ата минута. Новото попълнение на “чуковете” Джеймс Уорд-Праус центрира от корнер, а Найеф Агер засече с глава за 1:0.

Челси вдигна темпото и притисна противника. В 28-ата минута Карни Чуквуемека проби в пеналта на “сините” и със страхотен шут възстанови равенството – 1:1.

В 43-ата минута Рахийм Стърлинг бе фаулиран от Соучек в пеналта и гостите получиха дузпа. Енцо Фернандес не успя да преодолее Алфонс Ареола и резултатът остана непроменен.

Уест Хем излезе напред при една от малкото си атаки след почивката. Михаил Антонио получи топката и се справи с бранителите на гостите, като с прецизен удар не остави шансове на Роберт Санчес – 2:1.

В началото на второто полувреме Чуквуемека получи тежка контузия и беше заменен от Мудрик. Украинският талант не впечатли с представянето си в следващите минути.

В 67-ата минута домакините останаха с човек по-малко. Централният бранител Найеф Агер действа безкомпромисно срещу съперник, а главният рефер му показа втори жълт картон.

В добавеното време бразилският халф Лукас Пакета оформи крайния резултат 3:1 с точно изпълнена дузпа.

С този успех Уест хем събра 4 точки и е на 6-ото място във временното класиране, докато Челси е 14-ти с 1 точка.