Мъката за Ботев на “Колежа” няма край, Крумовград си тръгна с 3 точки
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Новакът в елита обърна "жълто-черните" след почивката

Крумовград победи Ботев Пловдив с 2:1 на стадион “Христо Ботев” в среща от 6-ия кръг на efbet Лига. Така “жълто-черните” регистрираха поредно поражение на своя нов стадион. Крумовград се поздрави с победата след пълен обрат през второто полувреме, тъй като Ивелин Попов с дебютния си гол за “канарчетата” им бе дал аванс преди почивката.

С този успех Крумовград зае 6-ото място в класирането с актив от 9 точки след 3 загуби и 3 победи от началото на сезона. Ботев Пловдив остана само с 2 точки на 14-ата позиция в таблицата.

Откриващото попадение в двубоя падна в 21-вата минута. Янко Георгиев отрази удар на Акере, след което топката попадна у Ивелин Попов и той я прати в мрежата за 1:0.

В 33-ата минута Александър Колев пропусна добра ситуация за изранвителен гол. Малко след това гостите пропуснаха още ситуации, а в крайна сметка възпитаниците на Станислав Генчев се прибраха на почивка с крехък аванс.

В 54-ата минута Патрик Луан изравни резултата. Крумовград спечели няколко високи топки в наказателното поле на домакините и кълбото попадна у Патрик, който с хубав шут вкара дебютния си гол в родното първенство – 1:1.

Малко след това “жълто-черните” направиха голям пропуск. Янис Карабельов получи на чиста позиция и пропусна да отбележи от няколко метра. В 62-рата минута вратарят на Ботев Пловдив отрази опасен шут на Серкан Юсеин.

Крумовград стигна до пълен обрат в 83-ата минута. Резервата Джуниет Али намери Диего Рапосо, който с прецизен удар не остави шансове на Ханкич – 1:2.

Ботев опита да отговори и да стигне до точка, но Крумовград действа стабилно в защита и запази аванса си, за да се поздрави с трета победа за сезона.