Беласица остана без загуба и след сблъсъка с Марек
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Беласица съхрани статута си на непобедим отбор в в Югозападната Трета лига, след като завърши наравно – 2:2, в очаквания с повишен интерес дуел с целещия се високо Марек (Дупница).

Двубоят, предшестван от минута мълчание в памет на починалия шофьор на автобуса на петричани, привлече доста фенове на стадион “Цар Самуил” и със сигурност се превърна в един от най-добре посетените мачове в третия ешелон.

Непознаващият вкуса на поражението Бела излезе напред в резултата след само 12 минути игра, когато Живко Димитров се разписа след асистенция от десния фланг.

Гостите от Дупница обаче отвърнаха почти мигновено на предизвикателството и малко повече от 200 секунди по-късно Веселин Любомиров възстанови паритета след хубав рейд и мощен шут от границата на наказателното поле.

Марек направи пълен обрат четвърт час след подновяването на играта, след като Николай Николов бе точен след центриране от ъглов удар.

Но и този път цифровото изражение не се задържа дълго – по-малко от пет минути след попадението на Николов, реферът Петър Григоров отсъди дузпа за игра с ръка в наказателното поле, а капитанът Мартин Таушанов не сгреши при удара си от бялата точка – 2:2.

Резервата на гостите Димитър Владимиров пропусна удобна възможност, а петричани притиснаха опонентите си в последните 15-ина минути.

До нов гол обаче не се стигна и спорът остана нерешен, но като цяло момчетата на Саша Симонович продължиха да демонстрират тактическо израстване.

В следващия кръг Беласица е домакин на Ботев (Ихтиман), а Марек ще приеме Рилски спортист (Самоков).