Белчев: Искаме за две минути да вкараме два гола на Клуж
Добави коментар
"Шансовете са 50:50, няма да приемем играта в собствената половина", заяви треньорът на ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев заяви на пресконференцията преди мача с Клуж в Лига Европа, че „армейците“ няма да приемат играта в своята половина и ще накарат гостите да се съобразят с отбора му. Специалистът заяви, че силите са изравнени и няма изявен фаворит в мача.

„ЦСКА ще се опита да играе своята игра, това ще рече, че ще се опитаме да владеем топката, тъй като знаем, че Клуж е много агресивен отбор. Иска ми се да направим така, че Клуж да се съобразят с нас. Искаме още в първите две минути да вкараме два гола, но понякога не се получава. Няма да приемем играта в собствената половина. Ще пресираме високо противника, ако можем разбира се, оттам какво ще се случи, не мога да кажа. Футболистите ще решават на момента в различните ситуации. С изключение на една или две позиции, с другите съм наясно. Надявам се, до мача имаме две тренировки, да нямаме проблеми и контузии. В общи линии съм наясно със състава”, заяви Белчев.

„Няма как да гадаем схемата на Клуж. Готвим се за начина по който мислим, че ще играят. Не искам да ги объркваме с много варианти за противника. С нетърпение очакваме мачовете, но не трябва да има напрежение сред футболистите. Трябва да играем спокойно и със самочувствие. Да покажем една игра от мачовете с БАТЕ и Базел. Като казвам, че не трябва да има напрежение, не означава, че трябва да излезем отпуснати. Със Станимир Стоилов се чуваме често. Говорим си общи приказки, но винаги присъства темата футбол.“

„За нас всяка точка е важна и може да се окаже решаваща за крайното класиране. Ще се борим за всяка точка от първата до последната минута.“

„Нашият дом е „Българска армия”, там се чувстваме по-комфортно. Вярвам, че феновете ще бъдат на високо ниво, надявам се и ние да бъдем на тяхното ниво и да ги зарадваме. Групата е тежка. Няма слаби отбори. Конкретно за този мач, Клуж е много силен отбор. Ние знаем нашите силни и слаби страни. Ще се опитаме да се възползваме от нашите силни страни и да използваме техните слаби. Шансовете са 50:50”, завърши Стамен Белчев.

Добави коментар
Гласувай: