Бербатов: Искам българският футбол да върви в правилната посока
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Димитър Бербатов желае промяна в българския футбол

Футболист номер 1 на България за 21 век – Димитър Бербатов, разкри пред Дарик дали ще се кандидатира за управленски пост в БФС заедно с бизнесмена Петър Величков. Днес имаше подобна информация, като Бербатов заяви, че се познава с Величков и в последно време интензивно обсъждат българския футбол.

“Познавам се с Петър Величков от доста време. Доста пъти сме обсъждали родния футбол. Може би в последно време малко по-интензивно. Имаме доста допирни точки, но ако има нещо официално, ще стане ясно в близките седмици. Не е важно аз ли ще съм, друг ли ще е. Не ламтя за шефско място във футболния съюз, не ламтя за началник, да раздавам заповеди. Единствено искам българският футбол да върви в правилната посока, като гледам националния отбор да ми е хубаво. По тази линия е важно човекът, който е там да донесе промяната. Към момента всичко е във фазата на разговори между двама човека, които изпитват уважение един към друг и имат еднакви гледни точки”, заяви Митко Бербатов.

Той говори и за критиките на Венци Стефанов към него, тъй като босът на Славия не веднъж е заявявал, че Бербатов няма място в управата на БФС.

“Венци Стефанов има някакво озлобление към мен. Преди време се чух с него и му заявих, че не ми е приятно да ми споменава името. Може би от тогава е събрал още злоба. Също така може би се вижда, че идва промяната и човек, който не иска промяна, се бори с всички сили. Когато аз имам да казвам нещо се обаждам и го казвам лично”, разкри Бербатов.

“За момента си говоря с човек, когото познавам. Предполагам това правят и други хора. Надявам се да настъпи промяна. Търся футболът ни да тръгне в по-добра посока – действия трябват, а никой нищо не прави в последните 14-15 години. Не търся да ставам шеф или да се изявявам като такъв”, завърши бившият футболист на Тотнъм и Ман Юнайтед.