Бербатов: Не може да се случи никога да работя с Михайлов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
""Странното е, че никой не подава документи. Къде са хората, които ще управляват? Стоим и чакаме да измислим някоя друга простотия. Да манипулираме нещо и да се опитаме да ни се размине, няма да стане"

Бившият национал Димитър Бербатов, който бе сред кандидатите за президентския пост в БФС, сподели, че е странно все още да не е заявено нищо в търговския регистър за регистриране на новото ръководство след Конгреса. Припомняме, че Бербатов загуби с 230 на 241 гласа от Борислав Михайлов в надпреварата за ръководния пост в родната футболна централа. “Все още в търговския регистър не е заявено нищо за регистриране на новото ръководство на БФС, което е странно. Защо не е направено, трябва да ги питате. Протокол няма от самото събрание, което се случи, отборите трябва да го искат, за да знаят какво е станало. И най-важното, което трябва да кажа, е, че ако в този протокол не е записано, че водещият на конгреса каза: 483 присъстващи и са нужни 242 гласа, за да се вземат важните решения и както пише в устава на БФС, които някои го цитират като Библия, но не го спазват, мнозинството се определя от присъстващите. Ако в протокола не е записано това, значи са го фалшифицирали“, сподели Бербатов по време на откриването на детския футболен комплекс Sofia Footbal Lab.

Екснационалът е категоричен, че никога няма да работи с Борислав Михайлов. „Не може да се случи никога да работя с Михайлов. Имам си хора и екип, с които искам да работя. Различни поколения сме, начините ни на мисления са различни, вижданията ни за някои неща са тотално различни. Това никога не може да се случи.“

„Вече 10 дни минаха, не си заявил да си в търговския регистър, не си дал протокола, клубовете се сърдят с нас и искат помощ, искат да видят протокола. Естествено, че могат, но трябва той да бъде предаден. Конгресът не се проведе, както трябва и беше омаскарен, особено накрая, когато по устав трябваше да има балотаж и не се случи, затова ще има обжалване в съда. В протокола трябва да пише това, което всички чухте на аудиозапис на конгреса, ако е друго, значи е фалшифицирано“, допълва благоеградчанинът.

“Не мога да кажа защо не бяха допуснати тези клубове. Говорим с тях, приканваме ги да се свържат с нас, ако е имало нередности. Доста нередности се случиха на самия конгрес. Ако всички се случваше както трябва и бяхме загубили, нямаше да има проблем. Но сега трябва да се обърнем към съда и той да отреди кое е правилното нещо. В устава си пише точно и ясно”.

Бербатов коментира така информацията, че хора от неговия екип са раздавали пари в тоалетните на НДК по време на Конгреса: “Това е тактика за отвличане на вниамнието от по-важните неща. Не намирам думи да коментирам тези приказки на тези хора. Това дори не трябва да е интересно. Интересното е, че вие бяхте там, не бяхте допускани пак, след това имаше някаква смешна пресконференцийка и пак казвам какво ще пише в протокола. Това е най-важното нещо, чакаме да видим. Ако трябва, намерете човека, който направи стенограмата на конгреса. Намерете и го питайте.”

“Странното е, че никой не подава документи. Къде са хората, които ще управляват? Стоим и чакаме да измислим някоя друга простотия. Да манипулираме нещо и да се опитаме да ни се размине, няма да стане. Надяваме се да подадат документи и да видим какво ще реши самата агенция. Но защо не го правят никой не знае.”

“Поздравленията от страна на УЕФА и ФИФА е нормална практика, културно обръщане, но ние сме ги запознали с нещата, които са се случили. Хората, които бяха на конгреса, и на тях сме казали. В момента просто трябва да се обърне внимание на фактите, които казах сега. Мислих си, че нещата не са се случили по устав, както трябваше да са. Това ми беше първата мисъл на следващата сутрин. Не мога да се примиря”, каза още Бербатов.

Снимка: Lap.bg