Бербатов останал шокиран, че Тотнъм са платили 15 млн. за него
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Един от най-добрите български футболисти в цялата история – Димитър Бербатов, даде обширно интервю за онлайн списанието Marca Plus, в което говори с какво се занимава в момента и си припомни мигове от славната си кариера, в която блестеше по европейските терени.

„В момента прекарвам повече време с децата и жена си. Отделям време и на своята фондация, с която от 11 години помагаме на талантливи българчета. Футболът определено ми липсва, но няма как. Сега гледам футбол по телевизията, но не е същото.“, споделя Митко Бербатов.

На Бербатов му бе зададен въпрос от къде е намерил мотивация да играе “почти до 40-годишна възраст”.

„Разбира се, основната причина е любовта към футбола. Също така нямах тежка контузия по време на кариерата. Един ден обаче тялото ми каза: „Димитър, време е да кажеш „сбогом“. В сърцето остава това, че се състезавах големи клубове и вкарах много голове“.

„След като напуснах българския футбол и отидох в Германия, се развих във всяко отношение – тренирах повече и подбирах храната си. Превърнах се в мъж. Когато бе официализиран трансферът ми в Тотнъм, си казах: „Майко мила, платиха 15 милиона за мен“. С Тотнъм завоювахме Купата на Лигата под ръководството на Хуанде Рамос. Той имаше вяра в мен и ме пускаше във всеки двубой. Спомням си, че когато стана ясно, че ще премина в Ман Юнайтед, ме повика и ми каза: „Берба, ако си отидеш, с теб си отива красивият футбол“. Това е най-големият комплимент, който съм получавал“, спомня си българският нападател.

Бербатов разказва и за престоя си в Ман Юнайтед, като споделя, че още в първата си година на “Олд Трафорд” е спечелил Висшата лига. Той е бил горд да играе с футболисти като Кристиано Роналдо, Скоулс, Гигс, Фърдинанд, Видич, Рууни. Според него “червените дяволи” са имали лошия късмет на два пъти да срещнат Барселона на финал в Шампионската лига като са играли срещу най-добрия тим на “каталунците” в цялата история.