Берое и ЦСКА 1948 победиха Етър и Пирин в контроли
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Берое постигна минимална победа над Етър, а ЦСКА 1948 разби Пирин с 4:0

Берое се наложи с 1:0 над Етър в приятелски мач в Стара Загора, който двата отбора уредиха да не губят игрови ритъм по време на паузата за националните отбори. Единственото попадение в срещата бе дело на Енцо Еспиноса в 61-ата минута. Двамата треньори в лицето на Густаво Араголаса и Емануел Луканов експериментираха със своите състава, като дадоха шанс за изява на много футболисти, които не се радват на голямо игрово време в шампионата.

Неофициален дебют за Берое направиха защитникът Хосе Ариас, както и нападателят Гонсало Исса, който обаче получи контузия през второто полувреме и бе сменен. В игра за „зелените“ влезе и крило, което е на проби и влезе в игра в началото на второто полувреме. Вини Трибуле не влезе за Берое и в контрола, след като пропусна последните два двубоя на старозагорци в шампионата.

ЦСКА 1948 победи Пирин Благоевград с 4:0 в приятелски мач, игран на стадион “Летище”. Попаденията реализираха Бирсент Карагарен, Педриньо, Радослав Кирилов и Видар Кяртансон, като “червените” не срещнаха съпротива от “орлетата”.

Преди началото на двубоя имаше минута мълчание в памет на хората, които загубиха животите си на Южното Черноморие.

На трибуните бяха оперативният директор на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов, както и финансовият благодетел Цветомир Найденов, който пристигна на почивката между двете полувремена. Любопитно бе и присъствието на бившия играч на ЦСКА, Ботев Пловдив, Лудогорец и Берое Абел Анисе.