Берое надигра Загорец в последната си контрола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Първите официални мачове за годината на двата тима са следващите събота

Елитният Берое победи третодивизионния Загорец с 4:1 в последната си контролна среща преди подновяването на първенството в Първа лига.

Мачът беше динамичен с изобилие от опасни положения и пред двете врати.

Ибрахима Конте и Еривалдо дадоха солиден аванс на старозагорци преди почивката, но силно представящият се в Югоизточната Трета лига Загорец отказа да развее бялото знаме.

Нещо повече, новозагорци съкратиха изоставането в резултата осем минути след антракта. Крум Стоянов игра с ръка в наказателното поле след центриране на Александър Хардалов, който пък превърна в гол отсъдената дузпа.

Малко след това Загорец беше близо до изравнителен гол след шеметен рейд по левия фланг, но ударът на Хардалов профуча над напречната греда.

Берое надигра Загорец в последната си контрола 1

В последния четвърт час игра Берое доминираше на терена и добави още две попадения.

В 75-ата минута Иван Минчев завърши хубава комбинация с Кийлън Лебон, не оставяйки шансове за стража на гостите Станимир Господинов. Пет минути преди края Радослав Апостолов оформи крайния резулта след асистенция на Теди Мезаг.

Берое надигра Загорец в последната си контрола 2

Стартът на пролетния полусезон в efbet Лига е следващата седмица. Берое започва с гостуване във Враца на Ботев, като двубоят е насрочен за 13 февруари от 12:30 часа.

Първият официален мач на Загорец ще се състои също идната събота. Момчетата на Мирослав Миндев гостуват на Гигант (Съединение) в отложен мач от 17-ия кръг на Югоизточната Трета лига.