Берое няма право на грешка срещу Славия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Херо може да запише победа номер 250 в родното първенство

Днес от 14:30 часа отборите на Берое и Славия излизат един срещу друг в двубой от 18-ия кръг на efbet Лига. Домакините от Стара Загора са фаворити в срещата и ще преследват трите точки, за да се доближат до отборите от топ 4 на класирането. Наставникът на заралии Димитър Димитров пък е на прага на юбилейна победа, тъй като може да запише 250-ия си успех като треньор в родния шампионат.

След получилите се резултати в събота, тимът на Берое изостана на четири точки от топ 4. Кръгът се разви неблагоприятно за заралии, след като Арда и Локомотив Пловдив постигнаха победи в събота, като по този начин разликата между Берое и зона Европа се увеличи. “Зелено-белите” нямат право на грешна стъпка срещу Славия, ако искат да се доближат до отборите в челото. Берое е в добра форма и е без поражение в пет поредни срещи. При подновяването на шампионата “зелено-белите” записаха много труден успех с 2:1 срещу Ботев Враца на замръзналия терен на стадион “Христо Ботев”. В герой за Берое се превърна Мартин Камбуров, който отбеляза и двете попадения в първия си мач при завръщането в отбора. Камбуров ще поведе атаката на заралии срещу Славия и ако Алиун Фал не е напълно готов да започне като титуляр, то отново Еривалдо ще партнира на ветерана на върха на нападението.

Берое е спечелил 50% от домакинските си мачове през този сезон в първенството. В последния си двубой в Стара Загора преди зимната пауза, Берое направи реми 0:0 срещу Монтана. Преди това заралии надвиха Левски (2:1) и Ботев Пловдив (3:0). Берое обаче имаше и доста колебливи мачове на собствен терен, след като допусна поражения от Арда (0:1) и Локо Пловдив (1:3).

Отборът на Славия ще излезе на стадион “Берое” с мисълта да се отдалечи от дъното. “Белите” са на 13-ото място в класирането с актив от 12 точки, като са на една пред последния Етър. Славия загуби с 0:1 от ЦСКА миналия уикенд и допусна втора поредна загуба. Воденият от Александър Тарханов отбор има четири поражения в последните си пет мача на чужд терен. В предстоящия двубой руският специалист ще може да разчита на всичко най-добро и най-вероятно ще заложи на Калоян Кръстев и Димитър Рангелов в нападение.

Статистиката на Славия срещу Берое е кошмарна в последните години. Столичани имат само 2 победи в изминалите 20 двубоя срещу този съперник. Заралии са спечелили 12 от тези срещи, включително и последните три мача. През първия полусезон Берое записа успех с 2:0 в София и ще се стреми да направи дубъл срещу “белите”.