Берое оцеля за Купата след истински голов трилър с Пирин (Бл)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Заралии спечелиха с 4:3, изоставайки в последните 10 минути с два гола

Берое стигна до изключителен обрат срещу Пирин (Бл) на 1/16-финалите за Купата на България, след като изоставаше с два гола до последните 10 минути на срещата. Основни действащи лица при подвига бяха Алиун Фал, който вкара два гола (81; 84) и Гаюс Макута, вкарвайки в добавеното време от дузпа за крайното 4:3. Иначе „орлетата“ показаха отлична игра през първата част, в която закономерно водеха с 2:1 след два гола на Преслав Йорданов. Отново Йорданов бе точен след почивката, но хеттрикът му се оказа недостатъчен за краен успех на благоевградчани.

Срещата започна с домакински натиск, който даде резултат в 5-ата минута. При центриране от левия фланг вратарят на Берое увисна под топката, Джон-Кристоф Аийна успя  да изпревари бранител и да отклони към Преслав Йорданов, който насочи с глава към опразнената врата за 1:0.

При корнер в 12-ата Алиун Фал пробва ефектен удар с петичка към вратата, но бранител застана на пътя на топката. Шест по-късно Еривалдо нанесе неточен удар с глава в аут.

В 21-ата Еривалдо отправи много опасен диагонален удар, а вратарят с плонж запази преднината на „орлетата“.

Берое бе в подем в минутите след гола, но в 23-ата заралии бяха много близо до това да получат втори гол. Джон-Кристоф Аийна шутира извън пеналта, а кълбото профуча на сантиметри от левия страничен стълб.

В 26-ата Октавио организира бърза контра и изведе в предни позиции Еривалдо, който от малък ъгъл отправи мощен удар, но нацели гредата.

Резултатът бе изравнен в 41-ата, когато Иван Минчев комбинира технично с Гаюс Макута и конгоанецът успя да прати във вратата на Пирин с плътен удар.

Реферът даде една минута продължение, което се оказа достатъчно за благоевградчани да си върнат преднината. Дюлгеров направи перфектен пас в наказателното поле, където Пресла Йорданов отбеляза втория си гол в двубоя.

Второто полувреме започна с офанзива на заралии, а в 50-ата минута Крум Стоянов извади топката от самата аутлиния, кълбото се удари в гърдите на Николай Бодуров, но реферът Николай Йорданов се заблуди и отсъди 11-метров наказателен удар. Иван Минчев изпълни дузпата, но Франческо Руберто предвиди къде ще бъде насочен ударът и спаси.

Берое не се предаде и продължи с атаките към вратата на „орлетата“. В 81-ата минута капитанът на гостите Александър Цветков изведе с точен пас Алиун Фал, който влезе на скорост в пеналта на домакините и матира за втори път вратаря на Пирин – 3:2.

В 84-ата се получи разбъркване в наказателното поле на Пирин, Алиун Фал се оказа най-съобразителен и стреля в долния десен ъгъл за 3:3.

Драмата стана пълна в добавеното време. Фал бе изведен в предни позиции, пусна топката покрай вратаря Руберто, който обаче го фаулира и реферът отсъди втора дузпа за Берое. Този път наказателният удар бе изпълнен от Макута, който реализира от бялата точка, с което и класира Берое на 1/8-финалите.