Берое с трета поредна победа, взе скалпа и на Царско село
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Заралии спечелиха с 2:0 визитата си на столичани

Берое записа трета поредна победа в шампионата, след като спечели с 2:0 визитата си на Царско село. Еривалдо се разписа в 44-ата минута, а Кукула беше точен в 79-ата.Така заралии събраха 27 точки и изместиха ЦСКА 1948 от петото място в класирането.  Тимът на Любослав Пенев остава на осмото място със 17 точки.

Срещата започна с натиск на домакините, които пропиляха няколко чисти положения още преди да изминат и 10 минути от двубоя. Първо в 4-ата Панайотис Лука нанесе неточен удар след пас отдясно, а три по-късно кипърецът направи още по-фрапантен пропуск, след като от десетина метра не успя да нанесе точен удар в опразнения от вратаря ъгъл.

Еривалдо не успя да преодолее Пласид в 19-ата, когато отбраната на Царско село не подходи концентрирано, а малко след това Бандаловски нанесе опасен удар с глава след изпълнение на корнер, но футболистът на „червените“ прати малко над вратата.

Заралии изчакаха търпеливо своя момент и в 44-ата нанесоха своя удар. Александър Цветков изведе отлично Еривалдо, който прехвърли вратарят технично и с глава насочи в мрежата.

„Царете“ продължиха своята офанзива и след почивката, като отново събитията бяха главно пред вратата на старозагорци, но голът убягваше на домакините.

В 79-ата Октавио пробва изстрел извън пеналта, но топката удари Ивайло Марков, който падна на земята. Бранителите на Царско село сякаш очакваха играта да бъде спряна, но не последва съдийски сигнал, а Октавио изведе Кукула, който прати технично покрай Джони Пласид за 0:2.

Антонио Георгиев отправи техничен изстрел от дистанция в 89-ата, но Генадий Ганев улови с плонж.

В добавеното време Фуртадо удари Мирослав Будинов при игра за топката, но картон получи играчът на Царско село, а след кратък спор със съдията футболистът на домакините получи втори жълт и беше изгонен.