Берое с труден успех над Бдин Видин в Sesame Купа на България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Заралии имаха нужда от продължения, за да елиминират своя опонент

Берое записа успех с 2:1 след продължения като гост на Бдин Видин в среща от 1/16-финалите на Sesame Купа на България. Заралии бяха тотални фаворити за победата в двубоя, но срещнаха неочаквани трудности срещу втородивизионния си съперник. Все пак Берое контролираше играта през по-голямата част от двубоя и заслужено продължава в следващия кръг, където на 7-и декември ще се изправи срещу ЦСКА 1948 в Бистрица.

Редовното време във Видин завърши наравно 1:1. Берое поведе след автогол на Георги Иванов, докато точен за домакините бе Цветомир Тодоров. Резервата Леандро Годой се разписа за 2:1 в края на първото продължение и така тимът на Хосе Ачиари стигна до победата.

Берое имаше няколко шанса за попадение през първото полувреме на двубоя, като дори гол на гостите бе отменен. Енцо Ойос и Стефан Гаврило направиха пропуски пред вратата на съперника. Шут на Даниел Стоянов пък премина покрай вратата на заралии в края на полувремето. Днес за Берое пазеше резервния страж Хуан Лунгарсо.

В 54-ата минута Берое нацели напречната греда, а малко след това откри резултата. Защитникът Лучиано Скуадроне центира, а Георги Иванов прати топката в собствената си врата – 0:1.

Радостта за гостите продължи само две минути, след като Цветомир Тодоров от състава на Бдин се разписа за 1:1.

Ново попадение до края на срещата не падна и се стигна до продължения. В добавеното време на първото продължение Берое отново излезе напред в резултата с гол на Леандро Годой, а Вини Трибуле се отчете с асистенция. И двамата нападатели на заралии влезнаха в игра през второто полувреме.

Берое задържа аванса си и се класира за 1/8-финалите в надпреварата, където го чака гостуване на ЦСКА 1948.