Берое ще иска да си гарантира спасението в домакинството на Пирин
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Заралии излизат за последен път пред своите фенове през сезон 2022/23

Берое посреща Пирин в двубой от 34-ия кръг в efbet Лига. Двубоят под Аязмото от 19:00 часа и е от ключово значение в битката аз оцеляване. На практика, след днешният кръг и двата отбора могат да се спасят според резултата в Стара Загора и развоят на другите два мача.

Два кръга преди края на сезона, воденият от Николай Киров отбор се намира на 5 точки от 14-ото място, което означава бараж за спасение. Берое се нуждае от победа или реми, за да гарантира елитния си статут. “Орлетата” са с точка по-малко от “зелено-белите” и равенството също може да им свърши работа, ако другите тимове зад тях не вземат максимум точки. Пирин обаче играе трудно срещу Берое в последните години и рядко печели в Стара Загора, така че ремито изглежда като максимума за тима на Христо Янев.

От началото на плейофите, отборът на Берое записа успех, равенство и загуба, докато гостите имат два успеха от три изиграни мача. В последния кръг Берое направи реми 1:1 със Спартак Варна у дома и ако беше спечелил, то вече щеше да бъде сигурен за оставането си в елита. Тимът на Николай Киров сега има нов шанс да гарантира спасението си, като трябва да се справи с Пирин или поне да стигне до точка.

Отборът на Пирин надви Ботев Враца с 2:0 в миналия кръг и се доближи до спасението. ‘Орлетата’ играят офанзивно, но в предстоящия мач Христо Янев ще прибере своя отбор, изчаквайки шансове за контра атака. В редовния сезон Берое спечели с 1:0 срещу “орлетата”, докато в Благоевград попадения между тези съперници не паднаха. Дали отново в мача ще има малко голове и кой ще се спаси ще разберем тази вечер.