Берое ще търси вратар, защитници и халфове през лятото
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
До момента заралии са уредили четирима нови

Отборът на Берое е уредил четири нови попълнения за новия сезон – двама българи и двама чужденци, но селекцията при заралии ще бъде мащабна. Причината е, че от Стара Загора ще си тръгнат поне 6-7 футболисти. Днес заралии обявиха, че Иван Минчев ще напусне след тазвечершния мач срещу ЦСКА 1948, а преди няколко дни отборът се раздели с Октавио. Вратарят Генадий Ганев също най-вероятно ще напусне, както и Крум Стоянов и Гаюс Макоута. Бъдещето на Ерсон Кукула, Стийв Фуртадо, Георги Ангелов и Александър Василев е неясно.

Така Берое ще се нуждае от поне един нов вратар. Ббившият стражна ЦСКА и Черно море Георги Китанов е една от опциите, след като се раздели с Петролул Плоещ преди няколко дни. Освен уредените четирима нови, Петър Колев иска да вземе още двама бранители, вратар и поне един халф, а с напускането на Минчев, най-вероятно заралии ще се нуждаят от двама вътрешни полузащитници.

Берое вече договори капитанът на Царско село Реян Даскалов и крилото на Ботев Враца Даниел Генов. Тимът се е разбрал и с халф полузащитник Абубакар Ибрахим Тунгара. Засега името на другото ново попълнение не е известно, като той е чужденец и е защитник.

Треньорът Петър Колев ще има тежката задача да гради почти изцяло нов състав. Очаква се към отбора да се присъединят и юнощи, които в момента играят под наем в други клубове.