google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Заралии с пореден труден мач в efbet Лига

Берое продължава да бедства през 2023 г. Заралии са спечелили само две точки в пет мача и амбициите им да завършат редовния сезон в топ 10 изчезнаха, а вместо това изглежда, че ще се борят за оцеляване. През уикенда Берое приема ЦСКА 1948 и това ще бъде пореден тежък мач за възпитаниците на Николай Киров, които трябва да надскочат себе си, за да вземат нещо от двубоя.

В миналия кръг Берое спря серията от две поредни загуби, след като открадна точка от четвъртия Локо Пловдив. Тимът на Николай Киров обаче игра с човек повече и въпреки това по-опасният отбор бе този на Александър Томаш. Вратарят Иван Караджов се отчете с добри намеси, за да запази точката за своя тим. Попадение на защитника на “зелените” Макс Челич през втората част бе отменено, но това бе една от малкото възможности за гол пред Берое в срещата в парк “Лаута”.

Берое изглежда слаб във всеки един компонент от играта през 2023 г. В края на миналата година треньорът Николай Киров обеща, че заралии ще изглеждат по-добре през пролетта. Това обаче не се случва и оправдание може да бъдат многото нови футболисти, но също така в състава на заралии има и ядро от играчи, защитавали цветовете на тима и през есента.

Големите промени в Берое са в защита, където бе подменена цялата отбрана. В пет мача през пролетта, Берое допусна общо осем гола – четири от които срещу ЦСКА в Стара Загора. Така четири допуснати попадения в четири срещи не са толкова зле за отбор от втората половина в класирането. И може би проблемът е най-вече в халфовата линия и атаката на Берое. Заралии вкараха два гола в предходните четири срещи – единият след изпълнение на тъч срещу Черно море, което би се случило много рядко.

Берое страда от липсата на халфове, които да създават положения и да бележат. Футболисти като Серкан Юсеин и Симеон Мечев разочароват. Първият има само 1 гол и 3 асистенции в 23 мача, а често прави много грешки в средата на терена. Симеон Мечев е допринесъл само с една асистенция повече… Берое няма и флангови състезатели, които да създават положения за нападателите. Проблемите в тима са много и заралии трябва да надскочат себе си, за да вземат нещо от мача с ЦСКА 1948 преди паузата за национални отбори.