Betano дава предимство на Григор Димитров срещу Холгер Руне
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българинът излиза срещу млад датчанин в битка за класиране на 1/4-финалите на Уимбълдън

Григор Димитров ще срещне световния номер 6 Холгер Руне в мач от четвъртия кръг на Уимбълдън 2023 в понеделник. Двамата ще се срещнат на корт номер 1, като мачът е трети в програмата, като тя стартира в 15 часа наше време. Онлайн букмейкърът Betano България дава предимство на Григор, като ставката за победа на нашия тенисист е 1.69. Победа на Холгер Руне пък е оценена с 2.44 коеф. Букмейкърът предлага точен резултат за сетове, брой геймове и много други пазари за срещата.

Григор Димитров показва страхотен тенис на тазгодишния Уимбълдън и има шансове да стигне до 1/4-финалите. Българинът влиза като фаворит в срещата с Руне. Димитров постигна победи над Шо Шимабукаро и Иля Ивашка, за да стигне до битка в третия кръг срещу световния номер 10 Франсис Тиафо. Българинът контролираше мача от началото до края. Димитров спечели първите два сета в събота и поведе с 2-1 в третия сет, преди срещата да бъде прекратена за деня. Той продължи оттам, откъдето спря в неделя, като спечели мача с 6-2, 6-3, 6-2 и така си осигури двубой с младия датчанин Холгер Руне.

Rune се справи с Джордж Лофхаген и Роберто Карбайес Баенa, за да стигне до третия кръг. Там той се изправи срещу 31-ия поставен Алехандро Давидович Фокина. Двамата направиха един от мачовете на турнира, като датчанинът спечели с 6-3, 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (8). Руне се измъкна по невероятен начин срещу Фокина и изразходва доста усилия в мача. Датчанинът ще бъде най-трудният тест за Григор до момента на турнира, но все пак Бетано очаква победа за българина и се надяваме нашият сънародник да се класира на 1/4-финалите на Уимбълдън.