Мачовете на ЦСКА и Левски срещу ЦСКА 1948 ще бъдат на “Васил Левски”?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Славия, Локомотив София и ЦСКА 1948 пък най-вероятно ще играят мачовете помежду си на своите стадиони

Столичните дербита през новото първенство на Първа лига може да се провеждат само на „Васил Левски“, планират от футболната ни централа. Все пак ще има и вариант, ако двата клуба стигнат до разбирателство помежду си, те могат да играят на своите стадиони, пише “Мач Телеграф”. Предложението на БФС идва заради скандалите от миналия шампионат между ЦСКА 1948 от една страна и Левски, и ЦСКА от друга.

„Сини“ и „червени“ искаха да не гостуват на ЦСКА 1948 в Бистрица, а двубоите да се играят на националния стадион „Васил Левски“. Така те щяха да имат по-голяма подкрепа от феновете си, тъй като в Бистрица им се полагаха около 300 билети.

Кметът на Бистрица – Самуил Попов, не искаше двубоите да се провеждат на стадиона на Витоша: „Надявах се мачът да бъде преместен на Националния стадион. Както стана ясно от становището на СДВР, мачът е рисков. Притесненията ми са свързани със свободното предвижване на гражданите, движенията на градския транспорт и прояви на вандализъм. Няма да крия, че съм притеснен”.

БФС твърдо отказа ЦСКА да гостува на ЦСКА 1948 на 12 март тази година на „Васил Левски“, за да не бъдат обвинени, че Левски е е имал визита в Бистрица в 1-вия  кръг, а пък „армейците“ са облагодетелствани за своя двубой.

Очакванията са през новото първенство двубоите на Левски и ЦСКА с ЦСКА 1948 да се играят на „Васил Левски“. Отборите на Славия, Локомотив София и ЦСКА 1948 пък най-вероятно ще играят мачовете помежду си на своите стадиони.