Бетис удари Реал Мадрид и помогна на Барса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бетис победи Реал Мадрид с 2:1 в последната среща от 27-ия кръг на испанската “Ла Лига”. Двубоят на “Бенито Вилямарин” тази вечер бе много оспорван и феновете на “зелено-белите” бяха безкрайно щастливи след последния съдийски сигнал.

Попаденията за Бетис отбелязаха Сидней и Кристиан Тейо, докато за Реал точен бе Бензема. След това поражение “белият балет” сдаде първото място в “Ла Лига”, като Барселона остана на върха в класирането с 2 точки повече от мадридчани.

Първата опасност пред двете врати дойде в 16-ата минута, когато Винисиус стреля в аут. В 28-ата минута Марк Бартра от домакините можеше да даде аванс на Бетис. Той не успя да прати топката във вратата от 4 метра след груба грешка на Едер Милитао.

Бетис беше по-настойчивият отбор в следващите минути и откри резултата в 40-ата. Бранителят Сидней бе точен след разбъркване в наказателното поле. Малко преди двата тима да се приберат в съблекалните, Реал изравни. Карим Бензема се разписа за “белия балет” от дузпа, след като Сидней направи нарушение в наказателното поле срещу Марсело.

Десет минути след подновяването на играта Хоакин пропусна отличен шанс за гол за Бетис. В 70-ата минута Реал имаше своя шанс да поведе в резултата, но удар на Ферлан Менди срещна напречната греда.

Осем минути преди края на редовното време Кристиан Тейо изправи феновете на крака. Бившият играч на Барса получи чудесен пас от Гуардадо и с техничен удар преодоля Куртоа за 2:1 и донесе успеха на севилци.