Без Григор в София, трима българи директно в основната схема
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Най-добрият български тенисист няма да участва на Sofia Open поради контузия

Григор Димитров няма да вземе участие на турнира Sofia Open, който стартира през следващата седмица. Новината съобщиха организаторите на турнира с публикация във Facebook, като информацията е официална, а също така стана ясно, че в турнира с уайлд кард за основната схема ще бъдат трима българи.

„В навечерието на турнира организаторите на Sofia Open 2020 бяха информирани от екипа на Григор Димитров, че поради контузия той няма да може да се възползва от запазената за него „уайлд кард“ за участие в домашния турнир. Изразяваме нашето съжаление за отсъствието на най-добрия български тенисист и му желаем бързо възстановяване“ гласи изявлението на организаторите на надпреварата в българската столица.

Тримата български тенисисти, на които е даден уайлд кард за тазгодищното издание на Sofia Open, са Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев.

Най-предно класираният от тримата е Димиър Кузманов, който заема 290-то място в световната ранглиста. Александър Лазаров е №541 в света и ще се стреми да затвърди добрите впечатления, които остави в началото на годината на ATP Cup. Третият български представител с уайлд кард за турнира Адриан Андреев е на 663-то място в света, като за него това ще бъде четвърто участие на турнира, докато Лазаров и Кузманов ще участват за пети път в състезанието пред родна публика.