google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двете нации ще участват в директните елиминации на Евро 2024

Националните селекции на Словакия и Румъния завършиха наравно 1:1 в последна среща от група Е. Румънският отбор финишира като първи в групата с 4 точки, докато Словакия остана трета със същия актив.

В другата среща от групата, Украйна и Белгия направиха реми 0:0. Така всички отбори в групата приключиха участието си с по 4 пункта, като единственият губещ тим е Украйна, който заради отрицателна голова разлика от -2 остана последен и напуска турнира. Белгия пък като втори в групата се натресе на Франция на старта на елиминационната фаза.

Словакия отбеляза първото попадение в срещата в 24-ата минута. Тогава Юрай Куцка подаде към Ондрей Дуда, който с глава от близка дистанция вкара за 1:0.

Румъния вкара изравнителното попадение в 37-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение на Ханчко срещу Хаджи. Главният рефер първо отсъди фаул извън пеналта, но след намесата на ВАР промени решението си. Разман Марин вкара от бялата точка за 1:1, като при този резултат завърши първото полувреме.

След почивката имаше няколко интересни ситуации пред двете врати. Отличен шанс за гол пропусна Давид Стрелец от Словакия в 64-ата аминута. Играта в заключителните минути бе по-предпазлива, тъй като двата тима стигнаха до желания резултат, който ги класира за 1/8-финалите на Евро 2024.