google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Сезонът в Англия няма да бъде подновен. 

Това бе решено на извънредната среща, която Висшата лига организира и на която присъстваха представителите на клубовете. По последна информация, всички мачове на всички нива се отлагат и срещи няма да се играят минимум до края на месец април.

На видеоконференцията, която се проведе от 12.30 ч. наше време, участие взеха 20 английски елитни клуба. Заедно с ръководството на Висшата лига, те обсъдиха моментното положение на ситуацията, като уважиха препоръката на УЕФА от вторник, която се отнасяше до завършването на първенството до 30 юни тази година. Засега забраната за футболните срещи е наложена до 3 април, но се очаква да се вземе решение за удължаването на този срок.

Припомняме също, че Европейското първенство вече е официално отложено за лятото на 2021 година, с цел шампионатите да могат да завършат до лятото на тази година.

Предстои обсъждане на различни сценарии, за да се гарантира финалите на първенството, като повечето от клубовете държат то да бъде играно докрай, вместо да се анулира, с каквото предложение излязоха от Уест Хам през изминалата седмица.

Сега е важно дали предстоящите мачове, които са общо 92, ще се проведат при закрити врати, както и какво ще се случи с договорите на футболистите, които изтичат през месец юни, а също и на техните съотборници, играещи под наем.

Също така, английските медии съобщават, че от ръководството на Премиър лийг са разговаряли с най-големите спонсори и с тези компании, които предават мачовете. Това се е случило вчера, като предмет на обсъждане са били евентуални финансови претенции към клубовете и лигата, в случай, че първенството не бъде завършено. По-рано стана ясно, че  “Би Ти Спорт” и  “Скай спортс” биха могли да предявят претенции за 750 милиона паунда – компенсации за неизпълнен договор за телевизионни права, но и двете компании за момента отказват коментар.

По всички тези въпроси се очаква обсъжданията да продължат и другата седмица.