google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Диего Армандо Марадона беше почетен подобаващо

В отсъствието на Кристиано Роналдо Беневенто и Ювентус завършиха 1:1 в среща от 9-ия кръг на италианската Серия А, която беше предшествана от минута мълчание в памет на Диего Марадона.

Алваро Мората даде аванс на гостите в средата на първото полувреме, но малко преди почивката Гаетано Летиция изравни.

В 10-ата минута играта бе спряна, като непрежалимият Диего Марадона отново бе удостоен със заслужена почит.

В 21-ата минута Федерико Киеза изведе Мората в наказателното поле с изящен дълъг пас. Нападателят овладя добре, освободи си място за стрелба и намери далечния ъгъл на вратаря Лоренцо Монтипо – 0:1.

В добавеното време на първата част обаче Беневенто изравни. Артур не успя да изчисти по най-добрия начин, а топката попадна на крака на десния бек Летиция, който от воле намери по чудесен начин далечния ъгъл на Шчесни – 1:1.

След срещата наставникът на Бианконерите Андреа Пирло не скри разочарованието си.

“Контролирахме първото полувреме и имахме положения, с които можехме да сложим край на интригата,” заяви той. “Все още обаче не сме се научили да разчитаме правилно различните моменти в мачовете.

“В края на полувремето трябваше да сме по-внимателни и да запазим преднината си. Не за първи път получаваме гол точно преди почивката.

“Кристиано имаше известни проблеми в средата на седмицата, но игра срещу Ференцварош. Нормално беше да получи почивка. Той е голямо предимство за нас, но сме длъжни да демонстрираме качествен футбол и без него.”

Юве все още не познава вкуса на поражението, но остава пети в класирането със 17 точки, три по-малко от временния лидер Милан, който има и мач по-малко. Беневенто е 12-и с 10 точки.