Безапелационен Гришо срази Чилич в три сета
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Димитров стигна до успеха пред погледа на приятелката си Лолита Османова

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна по възможно най-солиден начин представянето си на Australian Open, разправяйки се с бившия финалист в турнира Марин Чилич в три сета – 6:4, 6;2, 7:6 (5).

Категоричният успех на Гришо на корт №3 в „Мелбърн Парк“ му осигури място във втория кръг, където негов съперник ще бъде представителят на домакините Алекс Болт.

В ложата на Димитров бяха треньорът му Данте Ботини, физиотерапевтът Алгис Христов и приятелката му Лолита Османова, а българският тенисист беше горещо окуражаван от темпераментните си фенове.

Гришо, полуфиналист от Australian Open през 2017 година, съумя да пробие за 4:3. Той поведе с 40:15 и успя при първата си възможност, след като форхендът на хърватина отскочи от лентата на мрежата в аут.

След това Димитров успа и да затвърди. В деветия гейм първата ни ракета имаше три сетпойнта, но Чилич ги отрази. При 5:4 Гришо сервираше за сета. Той постигна три поредни аса, които му дадоха нови две възможности за затваряне на частта. Димитров реализира първата след грешка на съперника и предизвика аплодисментите на българите по трибуните.

Българинът стартира с пробив втората част и го затвърди с гейм на нула. Григор направи нов брейк – този път на нула, за 4:1 срещу неуверения Чилич. При 5:2 29-годишният хасковлия сервираше за 2-0 сета. Той го направи с гейм на нула, като сложи точка с 12-ия си ас.

В осмия гейм на третия сет Димитров се вкара в неприятности. Той отрази две точки за пробив с асове, но при третата опасност изкара топката в аут и Чилич поведе с 5:3. В следващия гейм Григор имаше две поредни възможности за връщане на брейка, но не успя. После отрази сетбол и след това все пак направи рибрейк, след бекхенд в аут на хърватина.