Безапелационен шампион отказа приза за най-техничен състезател
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
При най-тежките Георги Иванов дублира титлата от мъжкия шампионат

Борецът на Армеец-ЦСКА Никола Нейчев спечели шампионската титла в категория до 70 килограма на на държавния личен шампионат по свободна борба за юноши в Сливен след впечатляващ рейд, включващ победа с туш над Айкан Сеид (Локомотив Пловдив) във финала.

Убедителното представяне на състезателя на “армейците” съвсем заслужено му донесе приза за най-техничен борец в надпреварата, но изненандващо за мнозина Нейчев… отказа наградата.

Шампионът аргументира решението си със желан стимул да се представи също толкова силно и на шампионата през лятото.

Организаторите, разбира се, уважиха искането му и връчиха наградата на Рухан Расим, който стъпи на върха в категория до 61 килограма. В заключителния двубой борецът на Крепост (Стремци) прегази с технически туш (10:0) представителя на Левски Исмаил Помаков.

Приятно впечатление с изявите си на тепиха остави и сливенският борец Кольо Димитров, който грабна приза за най-резултатен състезател. Във финала в категория до 92 килограма той надигра в зрелищна схватка Сурай Руфат (Юнак-Локомотив Русе) с 5:0 технически точки.

Надпреварата в категория до 125 кг донесе втори златен медал в рамките на десет дни на европейския вицешампион за кадети Георги Иванов.

Във финалната схватка триумфиралият в шампионата при мъжете по-рано този месец борец на Димитровград разгроми с 11:0 бронзовия медалист от световно и европейско за кадети Стоян Илиев (Черноморец-св.борба Бургас).

Героят от бургаския плаж Христо Ташев се поздрави с титлата при 74-килограмовите, след като в битката за златото не срещна особени затруднения срещу Александър Димитров (Добруджански юнак Добрич) – 11:3. През 2019 година борецът на Черноморец-св.борба Бургас спаси момченце от удавяне.

Ето и резултатите в останалите финали:

53 кг Сали Сашев (Дан Колов Севлиево) – Хюсеин Ибрахимов (Лютфи Ахмедов Разград) – туш

57 кг Мариян Димитров (Бургас) – Никола Викторов (Етър-Виктори-2011) -10:0

65 кг Иван Стоянов (Берое) – Сашко Костадинов (Левски) – 10:0

79 кг Петър Михов (Черноморец – св. борба Бургас) – Николай Бинков (Странджа-2001 Средец) – 12:2

86 кг Мерт Славов (НСА) – Емануил Минчев (Армеец ЦСКА) – 10:0

97 кг Магриот Маринов (НСА) – Тони Павлов (АСК Сливен) – 12:1

Снимки: БФ Борба, Костадин Андонов