Безметежна победа за Барса, Меси с гол номер 644
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барса изостава на осем точки от върха

Възродилият се тим на Барселона се наслади на комфортна победа с 3:0 при гостуването на Валядолид в предколедния кръг на Ли Лига, a суперзвездата Лео Меси остави зад гърба си Пеле в престижна класация.

Успехът позволи на каталунците да се изкачат на петата позиция във временното класиране с 24 точки от 14 мача, осем точки зад лидера Атлетико (Мадрид) и пет зад големия конкурент Реал (Медрид). Валядолид остана 18-и с 14 точки от 15 мача.

Точни за тима на Роналд Куман бяха Клеман Лангле и Мартин Брейтуайт през първото полувреме и Лео Меси в средата на втората част.

Лангле откри в 21-ата минута с глава след центриране на Меси, а по-малко от четвърт час по-късно Барса вече водеше с 2:0, след като Брайтуайт засече центриране на Сержиньо Дест.

Точка в спора сложи Меси, който се разписа след асистенция на Педри с пета. Това беше гол номер 644 за аржентинския магьосник с екипа на Барселона, като по този начин той оглави еднолично своебразната класация за най-много реализирани попадения за един клуб.

На второ място остана Кралят на футбола Пеле с 643 гола за бразилския Сантуш.

В края на срещата Барса можеше да вкара и четвърти гол, но Филипе Котиньо и Меси уцелиха гредите. Малко преди това пък стражът Марк-Андре тер Стеген се отличи с брилянтно спасяване.