Безупречен Йоханес Тингнес Бьо отвя конкуренцията в спринта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Синапов завърши на 44-о място, Илиев - на 53-о

Носителят на Световната купа Йоханес Тингнес Бьо не остави никакво съмнение за това кой в момента е Кралят на биталона, печелейки спринта в Контиолахти (Финландия) с огромна преднина пред своите конкуренти.

Норвежецът, който не допусна грешка в двете стрелби, финишира с аванс от 44.1 секунди преди втория Себастиан Самуелсон (Швеция). Трети пък остана сънародникът на Самуелсон – Мартин Понсилуома. Двамата шведски биатлонисти направиха по един пропуск на стрелбището.

Вчерашният изненадващ победител в индивидуалния старт Стурла Холм Легрейд, завърши на 18-та позиция. Той изостана с 1 минути и 27 секунди зад победителя, допускайки една грешка на втората стрелба.

 

Място в шестицата намериха още Ветле Кристиансен (Норвегия), допуснал една грешка на стрелбището, както и финиширалите без пропуск при изстрелите Якоб Фак (Словения) и Кентен Фийо Майе (Франция).

Антон Синапов се представи най-добре от българските биатлонисти. Той допусна една грешка в стрелбата и завърши 44-и с изоставане от 2 минути и 34 секунди.

Лош ден на стрелбището имаше Владимир Илиев. Той направи 4 пропуска и завърши 53-и, на 2 минути и 47 секунди зад победителя Бьо.

Владимир Оряшков, който вчера завърши на последното 101-о място в индивидуалния старт, финишира на 94-а позиция. Той сгреши 3 пъти в стрелбата и финишира с 5 минути изоставане.

Благой Тодев, който стартира на мястото на поставения под карантина Димитър Герджиков, записа 4 пропуска и приключи на 98-о място.