Тодорова: Този сезон не мога да си намеря стрелбата на прав
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Състезанието тръгна доста добре, но отново изтървах шанс за добро класиране заради стрелбата ми от прав"

Родната биатлонистка Милена Тодорова изрази разочарованието от стрелбата си от положение прав в инивидуалното състезание на 15 км. на Зимната олимпиада в Пекин. Българката завърши на 52-о място, като разликата ѝ с победителката Денизе Херман (Германия) бе 6:02.2 минути. Именно от прав Тодорова допусна всичките си пет пропуска, за всеки един от които към времето й се добавяше по една минута.

“Състезанието тръгна доста добре, но отново изтървах шанс за добро класиране заради стрелбата ми от прав. За съжаление през този сезон не мога да си намеря стрелбата на прав. Не знам защо така се получава. С треньорите доста неща говорихме и променихме заради тази стрелба. Надявах се, че като дойда тук нещата ще с подобрят, защото много пъти съм показвала, че на големи първенства се събирам и нещата се получават по-добре, но за съжаление този път не стана така”, сподели родната биатлонистка.

Тодорова призна, че условията на пистата днес са били по-добри, като на старта на състезанието температурата беше -7,5 градуса, а за финала падна до -13,5, но в предишните дни тя беше около -20. Вятърът също така се движеше в приемливи граници през цялата надпревара между 2 и 2,5 м/сек.

“Условията днес бяха страхотни и времето беше малко по-благосклонно към нас. Пистата беше перфектна. Аз се чувствах по-добре бегово. Ските ни също бяха супер. Просто стрелбата от прав не ми се получи”, каза тя.

“Със студа е много трудно да се свикне тук. Просто както се скрие слънцето и изведнъж става много студено. Снегът е по-различен от европейския, по-бавен е. Пистата е много тежка, както и очаквахме. Днес беше първият ни по-труден старт, защото на предния (б.а. смесената щафета) аз се чувствах ужасно. Днес усетих и тялото си, усетих, че мога да стискам, усетих и пистата колко е тежка. Надявам се на следващите стартове да се получават все по-добре нещата”, допълни българката.