Благой Тодев пропуска индивидуалната надпревара на 20 км
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Треньорският щаб взе решение той да не се състезава утре, като целта е да запази сили за следващите състезания от олимпийската програма

Благой Тодев няма да вземе участие в индивидуалната надпревара на 20 километра в биатлона на Игрите в Пекин. Състезанието е утре, 8 февруари, от 16:30 часа местно време (10:30 часа българско време) в комплекса в Чжанцзякоу.

Българинът спечели на европейската титла за младежи на 15 километра индивидуално в Поклюка (Словения) на 19 януари, но седмица той даде положителен тест коронавирус  на лагера на националния тим в Италия и трябваше да остане под карантина, въпреки че нямаше никакви симптоми.

След серия от отрицателни тестове 20-годишният Тодев получи разрешение за пътува за Пекин и вече се присъедини към останалите национали по биатлон в олимпийското село в Чжанцзякоу. Треньорският щаб обаче взе решение той да не се състезава утре, като целта е да запази сили за следващите състезания от олимпийската програма – спринт, преследване, щафета и евентуално масов старт.

Световният вицешампион в индивидуалното състезание по биатлон на 20 километра от Йостерсунд 2019 Владимир Илиев ще потегли първи от българите утре със стартов номер 7. Димитър Герджиков е с номер 42, а Антон Синапов е със 72.

За състезанието са записани 92 биатлонисти.