google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Червените“ имаха това искане въз основа на множеството случаи на коронавирус в първия отбор

Молбата на ЦСКА 1948 мачовете от efbet Лига на отбора да бъдат отложени до 15 май не беше удовлетворена от Спортно-техническата комисия към БФС.

„Червените“ имаха това искане въз основа на множеството случаи на коронавирус в първия отбор. Именно поради тази причина срещата с Локомотив Пловдив, която трябваше да се изиграе вчера, пропадна.

Ето позицията на БФС:

“Във връзка с молбата на ЦСКА 1948 за отлагане на планираните двубои на клуба от първенството на ППЛ поради бум на положителни тестове за COVID-19, ръководството на Българския футболен съюз държи да внeсе следните уточнения:

“По предложение на Медицинската комисия към БФС от 5 август 2020 година, съгласувано с държавните здравни власти, мач от професионалния ни футбол може да бъде отложен при над 10 доказано заразени с коронавирус играчи. Поради тази причина СТК взе предвид съображенията на ФК ЦСКА 1948 и отложи срещата с Локомотив (Пловдив).
– Предвид сгъстената програма на ППЛ и насрочената дата за финал в турнира за Купа България, въз основа на изискванията на УЕФА за краен срок на завършване на шампионатите преди старта на европейското първенство по футбол и предстоящите ангажименти на българския национален отбор, както и с оглед спазването на феърплея и равнопоставеността между клубовете при формиране на крайното класиране в Първа лига, Спортно-техническата комисия към БФС няма възможност да уважи искането на ФК ЦСКА 1948 за отлагане и пренасрочване на останалите двубои на клуба и те ще се проведат по предварително обявената програма.
– Ръководството на Българския футболен съюз си дава сметка за изключително сложната ситуация, в която се намират не само футболните клубове, но и цялото ни общество и призовава към строго следване на мерките и препоръките, наложени от Министерството на здравеопазването и Министерството на младежта и спорта. Още веднъж настойчиво препоръчваме на всички клубове от системата на БФС да спазват противоепидемичните мерки с цел минимизиране риска от заразяване и нормално протичане на футболните първенства.”