БФС отлага конгреса за 2021 година
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ще бъдат проведени разговори с министрите Красен Кралев и Костадин Ангелов

Във вторник е планирана среща на БФС, на която ще бъде взето решението, конгресът да бъде изместен за 2021. Временният президент на футболния съюз Михаил Касабов и вицепрезидентът Емил Костадинов ще проведат разговор със здравния министър Костадин Ангелов и министъра на спорта Красен Кралев за планираната среща на 11 декември.

За конгреса е запазена зала в НДК, в която трябва да присъстват 800 души – делегати, репортери и гости, но при сегашния бум на заразени с коронавирус е невъзможно провеждането му, пише „Труд“.

Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС по искане на премиера Бойко Борисов, преди повече от година. От тогава на ръководния пост временно е Михаил Касабов.

За момента единствените официални кандидатури за поста са тези на Христо Порточанов и Христо Христов, като се очаква в надпреварата да се включат Емил Костадинов, Петър Величков и Иво Ивков. Ако провеждането на конгреса се забави, има вариант Касабов да остане на поста до февруари 2022 година, когато е следващата редовна дата за провеждането му.