БФС поиска от правителството да направи изключение за футбола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
От родната футболна централа очакват потенциални тежки финансови и кадрови загуби за футболните клубове, ако противоепидемичните мерки се приложат за трите нива у нас

От Българския футболен съюз взеха отношение по повод новите епидемични мерки в страната, които се очаква да спрат провеждането на спортни събития. Временният президент на футболния съюз Михаил Касабов изправи отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов, в което се настоява мерките да не касаят футболните първенства в първите три нива у нас.

Ето какво написаха от БФС:

И.д. президентът на Българския футболен съюз Михаил Касабов изпрати отворено писмо до министър-председателя на Република България Бойко Борисов с копие до министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов с молба обявените на 23 ноември т.г. проектомерки за превенция на разпространението на коронавирус на територията на страната и конкретно – предложението за преустановяването на всякакъв вид колективни спортни мероприятия от 27 ноември т.г., да не засягат футболните първенства в първите три нива у нас.

Като аргумент БФС посочва редица обективни обстоятелства, включващи както изготвения от централата и приет от ММС и МЗО строг протокол за провеждане на състезателно-тренировъчна дейност в условия на COVID-19, така и потенциалните тежки финансови и кадрови загуби за футболните клубове у нас.

На база официално изразената подкрепа за искането от страна на всички професионални клубове в България, ръководството на БФС призовава за доиграване на оставащите двубои до края на есенния дял на първенствата (и отложените поради карантинните мерки мачове) до 20 декември 2020 г. и подновяване на кампанията през втората половина на февруари 2021 г. (ако обстановката позволява), с цел запазване на жизненоважния ритъм в системата на българския футбол.