google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Утре националните ни отбори заминават на подготвителен лагер в Рамзау (Австрия)

Само месец след края на гарнирания с много неизвестни заради кризата с коронавирус сезон, водещите български биатлонисти започват подготовката си за новата кампания, която пък ще е и олимпийска.

Утре сутринта националните ни състезатели отпътуват за австрийският глетчер Рамзау, който ще бъде първата им тренировъчна база по дългия път до Игрите в Пекин, които трябва да се проведат между 4 и 20 февруари следващата година.

Първото занимание на нашите състави на сняг е предвидено за сряда, а според разчетите на българската федерация по биатлон подготвителният лагер в Рамзау ще продължи до 29 май.

Ядрата на формациите както при мъжете, така и при жените е запазено, като начело отново ще бъдат Александър Касперович и Виталий Норицин. Техен асистент пък вече е Борислав Панков.

Биатлонистите ни започват подготовка с мисъл за Пекин 2022 1

От мъжкия състав отпада Владимир Оряшков, а в дамския тим вече е Лора Христова, който впечатли със силни изяви в стартовете при девойките през миналия сезон.

Ето и кои сътезатели са включени в отборите:

МЪЖЕ: Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков, Благой Тодев

ЖЕНИ: Милена Тодорова, Даниела Кадева, Мария Здравкова, Лора Христова

Биатлонистите ни започват подготовка с мисъл за Пекин 2022 2

След Рамзау националите ни ще проведат още няколко подготвителни лагери преди старта на новия сезон в Световната купа през декември.

Броят на българските състезатели, които ще вземат участие на зимната Олимпиада в Пекин ще стане ясен в края на януари. Заради усложнената обстановка, породена от кризата с COVID-19, международния съюз по биатлон (IBU) удължи срока, в който могат да бъдат спечелени олимпийски квоти.

Целта на нашите отбори е да бъдем представени с пълни отбори в китайската столица – с 4 мъже и 4 жени.