Бивш английски национал смята, че Нюкасъл е сбъркал със селекцията
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не взеха правилните хора и сега изпитват сериозни затруднения", заяви Дани Мърфи

Бившият английски национал Дани Мърфи е на мнение, че отборът на Нюкасъл е допуснал грешки при селекцията през лятото. Бившият халф на Ливърпул смята, че Еди Хау и компания е трябвало да вземат нови играчи в полузащитата ио отбраната. Дани Мърфи не смята, че “свраките” ще завършат сезон 2023/24 в Топ 4, повтаряйки страхотното си постижение от миналата кампания.

„Мисля, че в Нюкасъл не свършиха достатъчно добре работата си. Не взеха правилните хора и сега изпитват сериозни затруднения. Смятам, че когато дойдат и двубоите в Шампионската лига, за тях ще бъде още по-трудно, тъй като Еди Хау страда от липса на широчина в състава. Много харесвам Сандро Тонали и считам, че той е футболиста от световна класа, но в клуба трябваше да се замислят за още футболисти на неговото ниво.

Според мен Нюкасъл ще финишира на седмо място настоящата кампания, тъй като съм склонен да твърдя, че отборът не е претендент за място в четворката. Те ще стигнат до Европа, но не вярвам, че отново ще си извоюват място в Шампионска лига“, каза Мърфи.

Нюкасъл загуби последните си три срещи от Висшата лига и сега е 14-ти в класирането с 3 точки от началото на сезона. “Свраките” приемат Брентфорд в следващия си мач на 16 септември, а три дни след това гостуват на Милан в Шампионска лига.