Челси охлади интереса си към бразилски талант
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" дават шанс на Барселона по-лесно да вземат Габриел Москардо

Испанското издание SPORT съобщава, че Габриел Москардо е бил обект на интерес от страна на Челси, но “сините” охладиха интереса си към 17-годишния талант на Коринтианс. И това развитие на нещата дава шанс на Барселона в надпреварата да си осигури услугите му.

Габриел Москардо става все по-силен, откакто се присъедини към Коринтианс преди няколко години. Бразилското дете чудо бързо се издигна в йерархията на прочутия бразилски клуб и направи своя дебют в първия отбор по-рано тази година. Оттогава той непрекъснато прогресира в своя отбор и старши-треньорът на Коринтианс го цени много.

17-годишният играч се появи 23 пъти във всички състезания през този сезон. Прогресът на Москардо бе забелязан от Челси и Барселона. През лятото “сините” от Лондон направиха опит да го привлекат, но до сделка не се стигна. Сега става ясно, че Челси е охладил интереса си към 17-годишния футболист. Така Барселона става фаворит за подписа на младия талант.

Коринтианс ще поиска около 30 милиона евро, за да се раздели с тийнейджъра. В момента опитният халф Ориол Ромеу е единственият опорен полузащитник в състава на Барса. В такъв случай привличането на младеж като Габриел Москардо ще бъде доста добър ход за Барселона в дългосрочен план.