Бивш футболист на Берое ще играе в Серия А
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лече привлече Ахмед Туба, който преди години у нас игра за заралии

Бившият футболист на Берое – Ахмед Туба, премина в италианския Лече и през настоящия сезон ще играе в Серия А. Алжирският национал преминава в клуба като преотстъпен от турския Истанбул Башакшехир до края на текущата кампания.

Роденият във Франция защитник бе част от Берое през кампанията 2019/2020. Той игра като преотстъпен в Стара Загора от елитния белгийски Брюж и записа общо 16 двубоя за “зелено-белите” в Първа лига. След като си тръгна от Берое, защитникът заяви, че е изкарал една хубава година в тима от Стара Загора.

Кариерата на Ахмед Туба тръгна нагоре в следващите години. Той изкара два сезона в нидерландския клуб Валвайк, като именно тогава стана национал на Алжир. Туба е записал 11 мача и 1 гол за пустинните лисици, а миналото лято сключи тригодишен договор с Истанбул Башакшехир, като игра с отбора и в европейските клубни турнири.

В момента обаче конкуренцията в защитата на тима от Истанбул е доста сериозна, поради което от клуба взеха решение да го пратят под наем Лече до края на сезона.