Лацио ще се подсили с френски национал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият играч на Арсенал - Матео Гендузи, ще заиграе за римските "орли"

Лацио ще привлече халфа на Марсилия Матео Гендузи. Трансферът на френския национал от Марсилия в Лацио може да се счита за сигурен, тъй като за него съобщават журналистите Фабрицио Романо и Николо Скира. Двата клуба са постигнали съгласие за сделка на стойност 13+5 млн. евро, а също така френският тим ще вземе 10% от парите при следваща продажба на бившия играч на лондонския Арсенал.

Очаква се Гендузи да сключи договор с Лацио 2028-а при заплата от 2,5 млн. евро на сезон. В началото на следващата седмица френският национал ще премине медицински прегледи, след което официално ще стане ново попълнение на “орлите”.

Полузащитникът прекара 2 сезона в Олимпик Марсилия, като първоначално премина във френския клуб под наем от Арсенал, след което беше закупен при сделка на стойност 11 млн. евро. 24-годишният футболист бе ключова фигура за френския гранд, като записа 103 мача с 10 гола и 19 асистенции. Предстои да видим дали халфът ще успее да се утвърди и за отбора на Лацио в италианската Серия А.